
LESTARI NATURAL

THE STORY
LESTARI ROBUSTA
ルスタリ・ロブスタ
肥沃なベンクル州の高地から、レスタリ・コーヒーは特徴的なロブスタ・シンタロ種をお届けします。標高1,000〜1,200mのIVスック・ムナンティ村で栽培され、ナチュラルプロセスで15〜20日間天日乾燥されたこのコーヒーは、カッピングスコア83.42(SCA 81.3)を獲得し、ファイン・ロブスタとして高く評価されています。農家スプリアディ氏が率いるレスタリ・コーヒーは、国内市場を越えて成長し、インドネシア銀行の支援を受けて、**KKI 2025(インドネシア創造作品展)**の「ヌサンタラのコーヒーとお茶の魅力」カテゴリーでインドネシアを代表しています。
From the fertile highlands of Bengkulu, Lestari Coffee brings forward the distinctive Robusta Sintaro variety, cultivated at 1,000–1,200 masl in Desa IV Suku Menanti. Naturally processed and sun-dried for 15–20 days, this coffee achieves a cupping score of 83.42 (SCA 81.3), classifying it as fine robusta. Led by farmer Supriyadi, Lestari Coffee has grown from humble beginnings to represent Indonesia at Karya Kreatif Indonesia (KKI) 2025, under the category The Charm of Nusantara Coffee & Tea, proudly supported by Bank Indonesia.
