top of page

EMAS HIJAU FULL WASHED

Screenshot 2025-09-24 at 6.04.59.png

THE STORY

EMAS HIJAU FULLWASHED

​エマスヒジャウ・フルウォッシュド

マス・ヒジャウ協同組合は、ワメナのピラミッド地区でヤフェット・ウェティポ氏によって設立され、パプアにおけるスペシャルティコーヒーの代表的存在となっています。「コピ・ピラミッド」とも呼ばれるこのコーヒーは、標高1,700メートルで有機栽培され、ダブルウォッシュ精製により仕上げられたブルボン種とリニS795種から生産されています。マス・ヒジャウの特長は、親世代の土地を引き継いだ若い農家たちが、改善された精製技術を用いて品質を高め、市場でより高い価格を実現している点にあります。また、多くの女性たちも収穫後の工程に携わり、家計収入と地域の福祉向上に貢献しています。常に高い評価を得ているマス・ヒジャウのコーヒーは、パプアのコーヒー品質を押し上げるだけでなく、その豊かな可能性を世界に発信しています。

Emas Hijau Cooperative, founded by Yafet Wetipo in Wamena’s Piramid district, has become a key representative of Papua’s specialty coffee. Often called “Kopi Piramid,” the cooperative produces coffee grown at 1,700 meters, organically cultivated and double-washed, from Bourbon and Lini S795 varieties. What makes Mas Hijau unique is the new generation of young farmers who have revitalized their parents’ land with better processing knowledge, enabling higher prices and sustainable livelihoods. Local women also play an important role in post-harvest work, strengthening both family income and community welfare. With consistently high scores and growing recognition, Mas Hijau is not only elevating the quality of Papua’s coffee but also building awareness of its rich potential on the world stage.

Screenshot 2025-09-24 at 6.07.04.png
LOGO HOB 2023_edited.png

INDONESIAN HOUSE OF BEANS 2025

News & Event

Contact us

bottom of page